English

Nudist javisst!

Javisst, jag gillar o va naken och är det gärna när jag kan och är inte pryd. Har heller inte några problem med att andra är nakna. Jag tycker det är en rättighet man har att få vara som man vill och den nakna kroppen är inte oanständig eller kränkande i sig. Det ger istället en ökad självkänsla och frihetskänsla i att vara naken. Sedan ser man att alla har sina ”fel o brister” o man inser att det är det naturliga. Jag har varit nudist sedan tonåren, gick med i Vikbolandets naturistförening år 2000 då de har en camping som jag trivdes på. Köpte mig en husvagn som jag har står där. Kan rekommendera campingen om man vill testa o va naken i en trygg miljö.

Varför då nudist?

Enklaste svaret, för att det är skönt och ger en slags frihetskänsla. Att inte behöva bry sig om rätt outfit när man går upp på morgonen och bara vara som man är inför mig själv, faktiskt, och inför andra! Kallar mig hellre nudist än naturist då jag inte står för det "politiska" samt "renlevnadssynen" som är förknippad med naturism.
För min del började det med att åka till nakenbad då jag tyckte det var skönare att vara naken när man solar och badar, slippa blöta badkläder och krånglet att byta till badkläder. Badkläder känns som ett fullständigt onödigt plagg. Nu känns det bara fel att gå till en "vanlig" badplats. Sen började jag också va naken hemma när det är varmt och skönt, riktigt nice att slippa kläder. Kan gå långt in på dagen innan man drar på sig nått plagg. Jag är inte så ängslig om någon av mina grannar skulle se mig, och det har nog skett.
På nittiotalet gjorde jag några resor till södra Frankrike och campade på några naturistcampingar och fastnade för den avslappnade atmosfären som råder där samt att man kunde vara naken dygnet runt. Fick intryck av att folk var mer öppna och pratade samt var mer vänliga mot varandra än på andra campingar. År tvåtusen besökte jag VNF-camping på Vikbolandet och efter att jag blivit vänligt mottagen så bestämde jag mig att bli medlem där och är det fortfarande.
Som ny kan det kännas konstigt att vara naken inför andra till en början men dom runt omkring är också nakna så efter ett tag tänker man inte på det.

Hoppas att du också vill pröva nudism och hitta friheten i att slippa kläder och övervinna rädslan att bli sedd naken. It`s not a big deal!
Har du frågor och funderingar rörande nudism och vill veta mer så hör av dig.

Contact

Nedan några länkar att forska vidare om nudism:

Vikbolandets naturistcamping

Stillbildsvideo som förklarar naturism

Naturisten

Felicity`s blog